В прокуратурата не са получавани жалби от вътрешния министър Бойко Рашков, столичния общински съветник Борис Бонев, журналиста Атанас Чобанов и депутата от "Продължаваме промяната" Христо Петров - Ицо Хазарта за отправени заплахи срещу тях. Това съобщи административният ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова.

Още по темата
Обвинението се е самосезирало, а наблюдаващите прокурорите се опитали да се свържат с всички изброени лица, но без успех, посочи още Зартова.

Прокурорите са поискали също така информация от ГДБОП, дирекция "Национална полиция" и военното разузнаване дали изброените лица са били заплашвани и какви действия са предприели за тяхната защита.

Отговор до прокуратурата е постъпил само от ДАНС, откъдето твърдят, че нямат информация за заплахи срещу журналиста Атанас Чобанов.

"Спазването на установения в Конституцията и процесуалните закони ред е задължение на всички представители на правоохранителните институции. Освен това единствено чрез добро взаимодействие между отделните служби и СРП би могло да се постигне ефективно и качествено разследване на отделните случаи. В това число - тогава, когато се съберат достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и реализиране на наказателната отговорност спрямо виновното лице", посочи Невена Зартова, цитирана от телевизия Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 4 месеца

До 21 - службицата?

21

Анонимен

преди 4 месеца

И какво, като нямате?

20

Анонимен

преди 4 месеца

Заплахите към Рашков са били от типа че ще му гепат дамаджаната!