Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не отговорих на човека, който ми отправи заплахата онлайн. За мен по-важно беше да покажа как тя ми е подействала, каза депутатът Христо Петров пред bTV.

В деня на полагането на клетва на новия кабинет Петров каза от парламентарната трибуна, че е получил предупреждение да не подкрепя партията на Кирил Петков и Асен Василев, защото ще загуби най-ценното, което има. Именно тази заплаха го накарала да встъпи в политиката.

"Спокоен съм за себе си. Имайте предвид, че в света, в който живеем има много начини да навредиш на един човек. Те не са непременно свързани с физическо посегателство. Не мога да бъда сигурен дали авторът на това послание беше в пленарната зала. Може би за себе си мога, но ако отговоря директно на този въпрос, това ми бе поставило в много особена ситуация", каза Ицо Хазарта.

В изказването си пред НС Петров каза, че познава спонсорите и началниците на депутатите.

"Има си политически партии, те имат ръководства. Има хора, които дават задачи, други, които им помагат. В българската действителност това е нещо нормално. Друг е въпросът дали е нормално по принцип", каза Петров. Той отказа поименно да назове кого има предвид.

Той допълни, че е обявил своята мотивация да подкрепи „Продължаваме промяната“, но ако е искал да подаде сигнал в прокуратурата е щял да го направи. През седмицата Петров коментира, че няма да съдейства на държавното обвинение, докато главен прокурор е Иван Гешев.

„Смятам, че ролята на главния прокурор не е да защитава няколко български граждани, а всички, както му е вменено по закон. Имам доста неща да кажа в подкрепа на това, но хората не се нуждаят от тях, защото го знаят и без мен“, каза Хазарта. Петров коментира и публикации в медиите относно неговото решение да не съдейства на разследването. „Един ваш колега беше написал, че чалгата и рапа трябва да се махнат от политиката и завърши с „Така че, момченце, признай си“. Беше интересно да видя как кореспондира това обръщение към непознат, който е баща на три деца, депутат. И да му викаш момченце. Мога да му отговаря, но като депутат трябва да имаш определени задръжки“, каза още Петров.

Коментари Напиши коментар

267

Българин

преди 6 месеца

Ицо не е от вчера. Не само в музиката, но и в политиката.Чуйте "Колега".... И слушайте, стига да ви е възможно....

266

Мен

преди 6 месеца

Лъжец, ще си останеш, само и само да участваш в новият цирк наречен(парламент)

265

ПЕНКО

преди 6 месеца

НЕ Е ПРИЗОВКА , А ПОКАНА ---ЗАПОЗНАЙ СЕ ЖУРНАГЪЗ !!! НОРМАЛНИТЕ ФОЛК -РАП -"ЗВЕЗДИ" СИ ВДИГАТ РЕЙТИНГА ---С ОТКРАДНАТ АВТОМОБИЛ ;СЕМЕЕН КОНФЛИКТ ; НЕЗАКОННА ГЛОБА ; ЛАШО ОБСЛУЖВАНЕ -И Т.Н. !!! А , ТОЗИ "АЙРЪН МЕ" С ТОВА ,ЧЕ СА ГО ЗАПЛАШИЛИ ---" ДА МУ ЗАВЪРЖАТ ВРЪЗКИТЕ НА ОБУВКИТЕ " !!!! АЙ СИКТЕР ЦРУ!!! ПРОДАЛ СИ СЕ ПРОБУТЛЯК ---ПРОДАЛ СИ СИ РОДИНАТА !!!!!!!!!!!!!