Снимка: БГНЕС
fallback

Актовете на министър Петков не стават автоматично нищожни.

Oще по темата
Те са стабилни и са свързани с други специфични закони и това решение не ги прави нищожни. Това заяви на пресконференция служебният министър на икономиката Даниела Везиева

Така тя коментира решението на Конституционния съд, който обяви за противоконституционен президентския указ за назначаването на Кирил Петков за служебен министър на икономиката, защото към датата на назначаването му той е имал канадско гражданство.

Везиева заяви, че е възложила на екипа на министерството да направи анализ кои актове биха били евентуално засегнати от бъдещи съдебни спорове, предаде БТА.

В отговор на въпрос министърът заяви, че би подкрепила всички решения на предшественика си, ако те попаднат в съда. В рамките на установените законови норми на страната всичко, което е правилно, ще го подкрепя, каза министър Везиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 2 години

1) завършва на "точка ком" на английски.

45

Анонимен

преди 2 години

1) прочетете малко за аргументите взимани предвид досега от КС. Заглавието е: Защо казусът с гражданството на г-н Кирил Петков е по-сложен, отколкото изглежда . Статия в: challengingthelaw , завършва на:

44

Анонимен

преди 2 години

7) Така разсъжденията на КС в решението по к.д. 16/2013 г. на още по-голямо основание са приложими и за тези случаи на неизпълнение на изискванията за заемането на длъжността народен представител (приложими и за служебните министри), при които обстоятелствата са били налице към датата на заемането на въпросната длъжност и са възникнали независимо от волята на въпросното лице (какъвто е и случаят с г-н Петков, придобил канадско гражданство не по своя воля, а по силата на канадския закон).

fallback