46

Анонимен

преди 2 години

1) завършва на "точка ком" на английски.

45

Анонимен

преди 2 години

1) прочетете малко за аргументите взимани предвид досега от КС. Заглавието е: Защо казусът с гражданството на г-н Кирил Петков е по-сложен, отколкото изглежда . Статия в: challengingthelaw , завършва на:

44

Анонимен

преди 2 години

7) Така разсъжденията на КС в решението по к.д. 16/2013 г. на още по-голямо основание са приложими и за тези случаи на неизпълнение на изискванията за заемането на длъжността народен представител (приложими и за служебните министри), при които обстоятелствата са били налице към датата на заемането на въпросната длъжност и са възникнали независимо от волята на въпросното лице (какъвто е и случаят с г-н Петков, придобил канадско гражданство не по своя воля, а по силата на канадския закон).

43

Анонимен

преди 2 години

6) Следователно самият Конституционен съд в двете десетилетия след постановяването на решението по к.д. 1/1995 г. сам е приел, че редица от конституционните критерии за заемане на определени длъжности, заложени в Конституцията и формулирани по безусловен начин, не могат да се тълкуват формално, буквално и абсолютно, а е възприел гъвкав и балансиран подход, който предполага еволютивно и съвременно тълкуване на конституционните норми. Важно в случая е и че става дума не за първоначална, а за последваща несъвместимост, която дори е възникнала по желанието на засегнатото лице. Така разсъжденията

42

Анонимен

преди 2 години

5) Правото не познава случаи, в които се възлага задължение на едно лице, без да му се осигури възможност да го изпълни. Наличната още от момента на избора на народен представител, както и впоследствие възникналата несъвместимост трябва да бъдат прекратени в подходящ срок и при спазване на съответна процедура. Бездействието на народния представител след изтичане на този срок да подаде оставка или да премахне несъвместимостта по друг начин е основание да доведе до предсрочното прекратяване на пълномощията му от Конституционния съд.

41

Анонимен

преди 2 години

4) предприел всички зависещи от него действия да отстрани възникналата несъвместимост и с действията си не е нарушил Конституцията и действащото законодателство. Конституцията и законите не поставят пред него допълнителни изисквания, за да бъде поведението му правомерно и неподлежащо на санкцията

40

Анонимен

преди 2 години

3) Съгласно чл. 68, ал. 1 народните представители не могат да изпълняват друга държавна служба или да извършват дейност, която според закона е несъвместима с положението на народен представител. Целта на тази разпоредба е да гарантира конституционния принцип на разделение на властите, както и независимостта на народните представители. По делото КС е приел, че народният представител е:

39

Анонимен

преди 2 години

2) По отношение на ограничението за изпълнение на друга държавна служба, несъвместима с положението на народен представител, интерес представлява решението на КС по дело 16/2013 г. относно несъвместимостта на позицията председател на Държавна агенция Национална сигурност със статуса на народен представител на г-н Делян Пеевски.

38

Сълки Кърмаджън

преди 2 години

Надявам се Киро да заевве политиката и да ви управляват крадци с българско гражданство още 300 години.

37

Анонимен

преди 2 години

Абе не знам като подадеш заявление за отказ от гражданство, има ли вариант да ти бъде отказано. Нека братиньо да каже, защото според КС, явно има.

36

Анонимен

преди 2 години

Няма да е автоматично, а на единична стрелба!

35

Анонимен

преди 2 години

Е той освен полови актове какви други има?

34

Почтени

преди 2 години

Ама с вдигнат юмрук и смъкнати ***!

33

Още се чудя

преди 2 години

защо трябва някой да ти издава зелен сертификат - не може ли с по една декларация да минеме като Киро Лъжеца?! В края на краищата това дали си преболедувал, ваксиниран или имаш антитела е далеч по-маловажно отколкото дали ще станеш министър или не...

32

Божке,не може даБЪДЕ

преди 2 години

Какво им стана на тия управляващи....ЛЪЖАТ катДРЪТИцигани...!!!!

31

български избирател

преди 2 години

Типични византийски номера...на черното му викат бяло...а на лъжата,че е благородна...!

30

гост

преди 2 години

Тия които вият до небесата че министъра е незаконен да си спомнят Данчето като вдигна билетчето на 1,60 и решението беше обявено за незаконно колко пари върнаха от СО

29

лъжливото овчарче...

преди 2 години

Не разбирам защо на мен ми викат"лъжливото овчарче" а на Киро Канадеца му викат г-н министър..????Щурава работа...

28

ОФ

преди 2 години

Сформиран е нов ОТЕЧЕСТВЕН ФРОНТ за защита на Киро Лъжеца...обявен е кастинг за най оригинална лъжа в негова защита.

27

анализ на психолог

преди 2 години

Всички, които защитават Киро Лъжеца,са готови публично да му правят иСВИРКИ...