Снимка: БГНЕС
Окръжният съд в Русе сметна за невинен бизнесмена Пламен Бобоков по обвинение, че в дома си е държал археологически обекти без регистрация, съобщи БНР.
 
От прокуратурата обаче заявиха, че ще протестират присъдата.
 
Обвинението срещу Пламен Бобоков е свързано с това, че на 17 юни миналата година при претърсване на дома му в Русе са намерени 50 върха на стрели и копия - на обща стойност 652 лева, представляващи движими културни ценности, национално богатство, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред.
Още по темата
 
Делото започна през март. По време на процеса бяха разпитвани вещи лица и експерти, които заявиха, че намерените артефакти са лишени от историческа стойност.
 
"Дори за незапознатите беше ясно, че това е организирано мероприятие по поръчка на Гешев и спецпрокуратурата. Тъй като нямат какво да предявят срещу мен и по другите дела, това беше някакъв жалък опит да ми повдигнат обвинение за нещо, което аз не съм извършил. Натискът не е спирал изобщо! Постоянно има данъчни проверки и всякакви форми на каквото могат. Четири пъти ми отказват да ме пускат да излизам, при положение, че съм се връщал. Няма оправия! Докато има такива силови органи, такъв прокурор, няма да има оправия", коментира Бобоков. 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase