Общ преглед
Специализираният наказателен съд разглежда молбата на Пламен Бобоков за отмяна на забраната за напускане пределите на страната.
Още по темата


На 8 март предстои и друго дело на Пламен Бобоков.

Според обвинителния акт бизнесменът е държал в дома си в Русе 50 броя археологически обекти, които са движими културни ценности национално богатство. Предметите не са регистрирани по предвидения в закона ред. Наказанието за такова деяние е лишаване от свобода до шест години и глоба от 3 000 до 15 000 лева. Съдът може да наложи и конфискация до една втора от имуществото.

Пламен Бобоков е обвиняем и по друго дело. Заедно с брат си Атанас, Васил Коцев, бившия зам.-министър на МОСВ Красимир Живков, Николай Миховски и Ирена Христова са обвиняеми за нерегламентирано управление на опасни отпадъци. На 9 февруари делото беше разпределено на случаен принцип на председателя на Специализирания наказателен съд Мариета Райкова, припомня БГНЕС.

Внесените в Специализирания наказателен съд материали по делото са в обем от 546 тома. Приложени са и събраните в хода на разследването веществени доказателства, които също са в значителен обем.

 

Коментари Напиши коментар

17

Tonita-7

преди 1 седмица

Всеки гражданин има право да пътува,лети,плава където И когато му е кеф!

16

Анонимен

преди 1 седмица

Къде в Катар при Черепа?

15

Сата НАТО

преди 1 седмица

Гешев трябва да влезе в затвора на неговото място.