Снимка: БГНЕС
fallback

Строежът на небостъргача „Златен век“ няма да се спира. Това реши състав на Върховния административен съд.

Магистратите оставиха в сила решението на Административен съд – София – град, с което се прекратяваадминистративното производство, образувано в ДНСК за ново спиране на строежа на сградата „Златен век“ в столицата, съобщиха от пресцентъра на ВАС.

Oще по темата
Делото беше образувано по частна молба на ДНСК, които оспориха решението на първоинстанционния съд.

„Върховните магистрати са счели за правилен извода на АССГ, че представените от „Артекс“ доказателства за финансови вреди, които биха настъпили от последващо спиране на строежа,безспорно установяват и наличието на обезпечителна нужда от спиране на административното производство, с оглед изричните констатации в акта относно валидността и срока на разрешението за строеж“, пише в определението на ВАС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 2 години

Е много ясно че няма, нали е на нашите хора.

53

Анонимен

преди 2 години

Колко милиона ше плща ДНСК на Артикс за золума ? :)))

52

До Анонимен 42

преди 2 години

Ще ти кажа два факта, които не са тайна , но по ред причини се неглижират.Едно от "достойнствата" на всички високи стъклени сгради е, че са убиец на птици. Заради невидимостта/прозрачността на стъклото птиците не го виждат, удрят се, чупят си вратовете и падат долу. Най-вече дребните пойни птици.Второто е, че поради "вълшебните" топлопроводими качества на същото, същите сгради не са особено енергоефективни по нашите географски ширини.Има и още, но няма да говорим, че темата е дълга.

fallback