Снимка: БГНЕС
"Виждам последователна подкрепа за "Златен век" от началото досега. Случаят със сградата започва през далечната 1996 г., като през цялото време и общината, и държавата са подкрепяли изграждането й". Това каза в ефира на bTV арх. Влади Калинов, шеф на ДНСК. 
 
Той категорично заяви, че строежът е спрян, защото разрешителното за него е валидно до 11 януари 2020 г. Според Калинов издаването на строителната площадка "тотално игнорира всички останали презаверки", тъй като тя означава ново разрешение за строителство.
 
"Това откриване се прави веднъж, а не два пъти", каза още Калинов.
 
"Мнението на "Артекс" е, че срокът за завършване на проекта е 10 г. от започване на строителството и е определена датата 11 януари 2020 г. Това е в два или повече документа", коментира шефът на ДНСК.
Още по темата
 
Арх. Плавен Мирянов, собственик на "Артекс", коментира, че разрешителното е валидно най-малко до 2022 г. 
 
"Имах няколко разговора с "Артекс" и не разбирам защо те не поискат ново разрешение за строеж", допълни Калинов.
 
Той каза още, че ще обжалва решението на съда за спиране на забраната за строеж на "Златен век". 
 
Казусът с плаж "Смокиня"
 
"ДНСК е подала сигнал до прокуратурата за плаж "Смокиня", каза арх. Влади Калинов.
 
"Формално говорим за преместваеми обекти на плаж "Смокеня - север", само че аз личн осмятам, че става въпрос за монтажно строителство", коментира още Калинов.
 
Според него отговорността в момента е на главния архитект на Созопол. "Той можеше да каже на тези, които внасят проектите "този проект не е за преместваемо съоръжение", допълни шофът на ДНСК. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase