Снимка: Pixabay

Административният съд в Пазарджик възстанови на работа бившия директор на полицията в Пловдив Йордан Рогачев. Решението на магистратите е да се спре заповедта за временното му отстраняване, съобщава БНТ.

От него става ясно, че комисар Петър Тодоров към момента е заместник-директор, но оглавява ОД на МВР – Пловдив до връщането на Рогачев, който в момента е в отпуск по бащинство.
Решението на съда е от 29 юни след подадена жалба.

В нея се твърди, че има непропорционалност между целта на наложеното ограничение и конституционно гарантираното право на държавния служител на труд и социално осигуряване.

Още по темата
В мотивите си за решението магистратите посочват, че незабавното изпълнение на заповедта за отстраняване ще има като пряка последица освен психологическия стрес за членовете на семейството му, но и един дълъг период от време, през който те ще бъдат лишени от доходи, включително и от такива за поддържане на базовите потребности на двете малолетни деца, както и за осигуряване на елементарен минимум за нормални жизнени условия.

Припомняме, че заповедта за временното отстраняване на Йордан Рогачев беше издадена от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, тъй като срещу него е образувано дисциплинарно производство.

Името му бе споменато в разследване, в което се говори, че той като началник на пловдивската полиция извън работно време е посещавал с личния си автомобил склад за марихуана, придружен от негов подчинен - Самуил Хаджиев.

 



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase