Снимка: БГНЕС

Бившият шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев е временно отстранен от поста си тъй като срещу него има дисциплинарно производство.

"Срещу мен няма доказателства. Това, което съм знаел, съм го споделил пред разследващите органи", заяви пред Нова тв бившият шеф на полицията.

Името му бе споменато в разследване, в което се говори, че той като началник на пловдивската полиция извън работно време е посещавал с личния си автомобил склад за марихуана, придружен от негов подчинен - Самуил Хаджиев.

Още по темата
Рогачев и началникът на Трето РУ отстраняват поставения секретен пост преди да посетят мястото. Хаджиев беше задържан заедно с още шест служители на реда.

"Дал съм данни пред следовател от компетентната прокуратура и не мога да изнеса данни от разследването", бе лаконичният отговор на Рогачев.

Според адвоката му - Валери Пейчев - "Това е едно разследване на един журналист, който не разполага с данни. Моят клиент се обърна към този журналист с молба да му представи данни, които потвърждават изнесеното в материалите. В последния репортаж името на Рогачев вече го нямаше."

Той отказа да коментира разследването, посъветва и клиента си да не го прави. В сряда стана ясно, че Рогачев временно е отстранен от длъжност. Със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков срещу него е започнало дисциплинарно производство.

Пейчев посочи, че в заповедта за отстраняване на директора се съдържа и информация от АПи за движението на автомобила му. Подобна информация се изисква само, когато се води разследване по досъдебно производство.

Според Рогачев в производството се споменавало, че "не ходел на работа, а през останалото време е със служебен автомобил". Бившият началник на полицията е в отпуск за отглеждане на дете, разрешен от главния секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase