Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Конституционният съд образува конституционно дело по искане на 60 народни представители от ГЕРБ за установяване на противоконституционност на решението на Народното събрание от 22 април за налагане на мораториум върху определени действия на МС в оставка.

Oще по темата

Докладчик по делото е съдия Константин Пенчев.

Жалбата до Конституционния съд беше внесена тази сутрин. Мораториумът е наложен върху възлагането на концесии, включително определяне на концесионни възнаграждения, поемане и предоставяне на държавни заеми и други и върху извършване на разпоредителни сделки с недвижимо имущество, включително и на държавните лечебни заведения за болнична помощ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 3 години

Така е като имаш твой човек на подходящото място. Ще си счупят краката от бързане на обявят мораториума за противоконституционен. И на тях трябва да им искаме оставките.

26

Анонимен

преди 3 години

Крадците заведоха дело !!! било законно да Крадът ! Е,нема такава държава и толкоз наведен и робски народ !

25

ПРАВОВА ДЪРЖАВА

преди 3 години

До митко ТАКА Е МИТКО И ПЪТЯТ НА БОЖКОВ И СИЕ Е ПОСТЛАН С ДОБРИ ЗАКОНОВИ ПРОМЕНИ- СТАНАЛИ ЗА 4/5ДНИ, ЦЕЛЯЩИ ДА ВЪРНАТ БОРЧЕСКИТЕ ГОДИНИ И ВРЕМЕТО НА БЕЗЗАКОНИЕТО И ОПА....В ЕВРАЗИЯ, НАЧИ В ЕВРОПА ПОСЛЕДНИ ПО ДОХОДИ, НО ВИЖ В ЕВРАЗИЯ ПЪРВИ....И ЗАБЕЛЕЖИ КОЙ ИМ ПРЕЧИ- ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР, А ЗАЩО- ЗАЩОТО СГАЩИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НА ПРЕХОДА, ДОКАРАЛИ НАРОДА СИ ДО МИН ЗАПЛАТА ОТ 1.8ДЛ- ПОЗОР

fallback