Снимка: БГНЕС
fallback

Главният прокурор Иван Гешев уведоми министъра на външните работи Екатерина Захариева за събрани доказателства за извършвана разузнавателна дейност, несъвместима с дипломатическите отношения, от двама граждани на Руската федерация, съобщиха от прокуратурата.

Oще по темата
По сигнал на Държавна агенция "Национална сигурност" са образувани досъдебни производства за престъпления срещу Република България по чл. 104, ал. 1 и чл. 109 от НК. В хода на разследването е установено, че двама граждани на Руската федерация са осъществявали нерегламентирана разузнавателна дейност, несъвместима с дипломатическите отношения, уточняват от прокуратурата.

Установено е още, че двамата руски граждани се ползват с дипломатически имунитет, съгласно Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

В тази връзка, на 22 март 2021 г., главният прокурор Иван Гешев уведоми официално министъра на външните работи за установеното в хода на разследванията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

158

Демократ

преди 3 години

Тои говорител на вьншно ли станаЕи как се издига човек до власт имащите

157

Читател

преди 3 години

Жесток,открит шпионаж е ограбването на държавата ни по сред бял ден,от днешната грабителска клика.ГЕРБ води със 7% пред БСП. Докато има овце които вървят след Борисов като слънчасали,дереджето ни ще става все по тъжно.Два милиона и половина българи,живеят на ръба на физическото оцеляване. В същото време,банките в Катар,всеки ден приемат нови и нови банкови сметки на олигарси,които имат спокойствието и удобството да живеят като арабски шейхове.Бог да пази най бедните и изстрадали мои сънародници!

156

ПроСоТо

преди 3 години

е какво?..Стават грешки.-Захариева,ЗАХАРОВА,...много шекер,много баклава...човяк понякога са обърква..Важното е да си признае!

fallback