Снимка: БГНЕС
fallback

Окръжният съд в Кюстендил отмени изцяло оправдателната присъда на Районния съд в града и призна животновъда Петър Пищалов за виновен, съобщиха от съда.

Животновъдът е обвинен, че от неустановена дата през зимата на 2017 срещу 2018 г., в Осоговската планина, е проявил жестокост към пет коня и е причинил смъртта им, като престъплението е извършено от човек, осъществяващ дейност по отглеждане на животни.

Oще по темата

Съдът е наложил административно наказание "глоба" от 4500 лв., а решението не подлежи на обжалване и протестиране.

"Обвиняемият е съзнавал много добре, че изоставя животните във високите части на Осоговска планина, без да им осигури при необходимост храна, вода, подслон и ветеринарномедицинска грижа.

Съзнавал е също така, че им причинява продължително и повтарящи се страдания, увреждане на здравето; че нарушава добрата практика по отглеждане на животни, и че ги излага на температурни и неблагоприятни атмосферни влияния", се казва в мотивите на въззивния състав на Окръжен съд - Кюстендил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

дедо Ташунко

преди 3 години

Примитива Пищалов трябва да върне взетата субсидия от 10000 лв, но с лихвите.Да бъде вързан със здраво въже само за три дни за дебело дърво, на лобното място на горките кончета, без храна и вода. Загинали са 70 коня по негова вина от ужасна смърт! Гладни, премръзнали и жадни! Трябва съдът да го накаже справедливо. Ако остане жив след 3 дни, хората да го сочат с пръст до края на мизерния му живот!

15

Анонимен

преди 3 години

А защо няма присъда за злоупотреба с евро средства?

14

Ro

преди 3 години

Такива директно се стрелят в капачките и се оставят на безлюдно място да гният дълго и напоително, докато не пукнат в адски мъки. Бълха го ухапала с тия 4500 лв. Субсидиите, дето е налапал, са кой знае колко. А дали изобщо ще му вземат и една стотинка някога... хахаха, дам.

fallback