Снимка: БГНЕС
fallback

Софийският апелативен съд потвърди оправдателната присъда по делото за взрива в завод "Миджур" в Горни Лом през 2014 година, при който загинаха 15 души. Решението подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд, пише БТА.

Съдът е излязъл с решение на 11 януари и с него потвърждава присъдата на първоинстанционния съд във Видин. Делото приключи на първа инстанция през юни 2018 г.

Oще по темата

Тогава по всички обвинения бяха оправдани подсъдимите Ивелина Бахчеванова, секретар на междуведомствената комисия към Министерство на икономиката, Божидар Василев, бивш началник на отдел в Главна дирекция "Охранителна полиция", Палма Иванова, отговаряща за безопасността на труда в завод "Миждур" и собственикът Валери Митков.

Апелативният съд е приел, че Окръжен съд - Видин е провел надлежно, пълно и всестранно съдебно следствие, като е изяснил релевантните факти в пълния им обем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 8КВИ ЧЕРВЕНИ, БЕ ХКРЕМЕНТ? ТУК БРЪКНА КАТО С ПРЪСТ В РЯДКО! МОЖЕ БИ СОБСТВЕНИКА НА "МИДЖУР"? ---МНОГО ГИ ОБИЧАМ ТЕЯ С ГЛАВНИТЕ БУКВИ! ТО МАЙ Е ЕДИН...

24

Анонимен

преди 3 години

Отвратително! Трагедията стана през 2014 г., а решението на съда е от 2021! Голям труд е паднал! През всичките тези години ме е интересувал въпросът за този бизнес - да караш камиони с мини, с тонове взрив от южната граница до крайния СЗ на България! През стотици населени места! Кой разреши това и как ни се е разминало голямо нещастие при една катастрофа? Тези ***, набиващи мазоли от работа на бюрата си трябва да лежат в затвора поне по 10 години, но не!Имало 15 бедняци от Горни Лом

23

У-у-у!

преди 3 години

До Хак да ви е...., твоите пари са лесни! Седиш си на плоския дирник, не правиш нищо, а живееш! Знаеш ли как се живее на края на света, няколко кръпки обработваема земя, никакъв поминък?

fallback