Снимка: БГНЕС

Спецпрокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу тримата обвиняеми за побоя над журналиста Слави Ангелов, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Те са предени на съд по три обвинения. През периода от януари 2019 г. до 23 април 2020 г. те се сговорили да извършат на територията на страната престъпления по чл. 129 от НК – нанасяне на телесни повреди, с цел имотно облагодетелстване, а на 17 март 2020 г. в София нанесли на Ангелов множество телесни повреди. Те ще отговарят пред съда и за държане на високорискови наркотични вещества.

Още по темата

С оглед високата степен на обществена опасност на извършените престъпления Специализираната прокуратура положи максимални усилия за разкриването и предаването на извършителите на съд в най-кратки срокове.

Обвиняемите Н. А., Г. А. и Б.М. бяха задържани на 23 април 2020 г. Двама от тях към момента са с мярка за неотклонение "Задържане под стража". Спрямо третото обвиняемо лице, поради влошено здравословно състояние, през месец октомври тази година първоначално взетата най-тежка мярка за процесуална принуда бе изменена в "Парична гаранция".

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase