Снимка: БГНЕС

Оставиха за постоянно в ареста двама от обвинените за побоя над журналиста Слави Ангелов. Те поискаха изменение на мерките за неотклонение „Задържане под стража“ в по-леки, но Апелативният специализиран наказателен не уважи молбата им. Н. А. и Г. А. са обвинени като физически извършители на побоя над Ангелов на 17 март 2020 г. в София, съобщават от прокуратурата.

В открито съдебно заседание въззивният съд потвърди изцяло и тезата на Апелативната специализирана прокуратура, че доказателствата по делото са основание да се предположи участието на двамата в престъплението, за което са обвинени. Не е преминала и опасността те да извършат престъпление ако са на свобода.

Н. А. и Г. А. бяха задържани на 23 април 2020 г. заедно с трети участник в тежкото престъпление. Първоначално на него също бе определена най-тежка мярка за процесуална принуда. На 15 октомври 2020 г. съдът съд я измени в „Домашен арест“ поради здравословни причини.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд от днес е окончателно и не подлежи на обжалване.

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 2 месеца

Тая банда за нарко разпространение и мокри поръчки "София-Запад" на кого служи, че още не е попиляна?

6

СИК-аджията Бойко

преди 2 месеца

беше бияч от класа и БКП му създаде ГЕРБ за награда и го издигна за премиер. Неколко мандата българският народ горещо го преизбира за да трупа все повече и повече външни дългове, както правеше и наставникът му Тодор Живков от с. Правец.
Сина и внуците на Тодор Живков са мултимилионери- Владко върти над 500,000,000 зелени гущерчета а внуците му работят с по-малки сими - от порадъка на $100 милиона.
Наследниците на бухалкаджията Бойко Борисов също ги чака милионерско будеще.
Слава български народе

5

Анонимен

преди 2 месеца

Абсолютно подвеждащо заглавие. Не остават за постоянно в ареста, а само до следващото обжалване, което мисля, че може да е след минимум 2 или 3 месеца. Тогава съдът може и да реши друго. Ясно е че рано или късно ще ги пуснат