Снимка: БГНЕС

Осъдиха на 8 месеца "пробация" мъж от Лом за противозаконно пречене на служители на МВР да изпълнят задълженията си и причиняване на лека телесна повреда на полицай.

На 9 август 2020 г., около 00:15ч., в Лом, 25 годишният мъж бил спрян за проверка от двама полицаи от група "Охрана на обществения ред".  Мъжът не се подчинил на разпореждането да представи документ за самоличност, да се качи в патрулния автомобил и да придружи служителите на реда до сградата на РУ- Лом. При задържането му той оказал съпротива, ударил един от МВР служителите и направил опит да избяга.

Младши инспекторът е с оток и кръвонасядане в областта на лявата скула.

Пред съда арестуваният – със средно образование, безработен и неосъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумението за наказание.

Подсъдимият трябва и да заплати по сметката на ОД на МВР- Монтана направените по делото разноски - 80 лева за изготвяне на съдебно – медицинска експертиза на досъдебното производство. На пострадалото от престъпното деяние лице - младши инспектор в РУ- Лом, ще бъде съобщено за одобреното от съда споразумение, като му се укаже, че може да предяви граждански иск за неимуществени вреди пред гражданския съд.

Определението на съда е окончателно и има последици на влязла в сила присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase