Снимка: БГНЕС
fallback

Шуменец, който бил засечен на улицата без маска по време на първата COVID вълна и глобен първоначално от полицаите със сума, която не е известна, сега ще плаща 300 лева глоба.

Причина за това станало депозирано от него сведение, в което вместо да измисли добро оправдание, мъжът написал само "не нося маски и няма да нося, защото ги мразя". Последвало наказателно постановление от шефа на ОДМВР-Шумен с глоба в размер на 300 лв. за нарушаване на Закона за здравето, пише "Труд".

Противникът на маските атакувал и това наказателно постановление пред Районен съд - Шумен. Инстанцията обаче потвърдила, че решението на полицаите е било правилно по време на извънредно положение и пандемия. Магистратите поясняват, че мъжът е засечен на обществено място, на бул."Плиска" пред хранителен магазин на 21 април тази година.

Още две дела, образувани по жалби на друг шуменец, са гледали районните съдии. Мъжът бил глобен, че седи на пейка в градски парк и не носи предпазна маска или шал. Забелязали го общински инспектори по Наредба 1 и му съставили два акта. По-късно кметът издал две глоби всяка от по 30 лева, защото била нарушена негова забрана. Съдът потвърждава и двете глоби.

Недоволните от противоепидемичните мерки и санкциите за неспазването им могат да се жалват и пред Административен съд - Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Derstreichholz

преди 3 години

Маските са за да мълчите! #CovidIsFake

52

Анонимен

преди 3 години

Да обжалва! Товае незаконно и против конституцията и законите на България!

51

Анонимен

преди 3 години

Явно мрази и околните освен маските, не е ясно дали го осъзнава това.

fallback