Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на “Воля” и зам.-председател на 44-ото Народно събрание Веселин Марешки, е осъден на 4 години затвор при общ режим на изтърпяване, постанови Варненският апелативен съд, съобщи БГНЕС.

Присъдата е за рекет и изнудване. На Марешки му е наложена и глоба от 8 хиляди лева.

Още по темата

За Красимира Колева съдът постанови 3 години и половина по същото обвинение и да заплати глоба от 6 хиляди лева.

Двамата са признати за виновни за това, че от 9 октомври до 16 ноември 2014 г. с цел да принудят Асен Миланов да заплаща ежемесечно сума в размер на 10 хиляди лв., го заплашили с разрушаване на стопанисваното от него заведение и със създаване на пречки и преустановяване на търговската дейност.

През 2019 г. Варненският окръжен съд обяви за невинни подсъдимите Веселин Марешки и Красимира Колева.

Отхвърлени бяха гражданските искове, предявени от частния обвинител Асен Миланов. Единият беше в размер на 40 000 лева за претърпени неимуществени вреди и 14 830 лeва обезщетение за унищоженото и повредено имущество, собственост на дружеството и възпрепятстване на търговската дейност на заведението.

Коментари Напиши коментар

401

Работник на марешки

преди 8 месеца

Вътре

400

Сандо

преди 8 месеца

зам.-председатели на Народното събрание в Република България по различно време са били: Петко Каравелов, Петко Славейков, Захарий Стоянов, Тодор Икономов, Стефан Стамболов. Толкова за историята..... и този *** наред с тях !!!!

399

Анонимен

преди 8 месеца

ahaaa...ogromen reket...nai-eftinite ceni na bg kartelnite benzini sa v benzinostanciite na mareshki, nai-eftinite medikamenti sa v aptekite na mareshki...super reket...:-)))