Снимка: БГНЕС

Да бъде потърсена наказателна отговорност на Мая Манолова, Румен Радев, Христо Иванов и "Отровното трио", тъй като те настройват хората едни срещу други. Това поиска на пресконференция във Варна лидерът на "Воля" и заместник председател на парламента, Веселин Марешки, цитиран от "24 часа".

Той определи блокадите на протестиращите като "извращения" и настоя институциите да си свършат работата, за да не позволяват блокирането на кръстовища.

По повод предложението за промени в Конституцията Марешки подчерта, че сега е моментът за свикване на Велико народно събрание, но промените не трябва да засягат броя на депутатите, а да бъде приет законопроект за изцяло мажоритарни избори и да бъде забранено на всички, които в момента са на политически постове, отново да бъдат избирани за депутати и министри.

"В края на мандата, може би и в тази напрегната обстановка, в която и всички казват "нова конституция, ВНС, може би е най-доброто време, но не, за да бъде намален броят на народните представители. Аз мисля, че българите не се интересуват от количеството народни представители, а се интересуват от качеството. Защото, ако днес направим ВНС и изберем 120 негодници и утре държавата се срине още по-тежко, после ще правим ВНС, за да изберем 360 народни представители", каза Марешки.

 

Коментари Напиши коментар

140

Анонимен

преди 1 месец

Драскайте, гърбави циреи. Облизвайте обилно задниците на властта. Още малко и канчето секва. Един ден самите ви деца ще ви изоставят и плюят на останките ви, задето сте били гербаджийски ***. Надявам се умно да инвестирате кирливите герболевове.

139

Ало

преди 2 месеца

Марешки е един от малкото разумни гкасове в тоя парламент

138

Анонимен

преди 2 месеца

Още малко ще бъдат търпени тези протестъри-безделници. Най- много до 15 септември.
След това, като се напълнят улиците с родители, които возят децата си до училище, ще бъде изметена тази *** от кръстовищата.
Да маршируват по тротоарите. Кой им пречи?