Общ преглед

Въпреки заканата, че депутатите от "Воля" няма да се регистрират в пленарната зала, докато вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов не подадат оставки, днес Веселин Марешки обяви, че се отказва от това си намерение. Той настоя, че партията му няма да абдикира от отговорност и ще продължи работата си в парламента.

"Обмисляхме този вариант, но това няма да напълни джобовете на хората", каза Марешки. По думите му и в този случай "Воля" ще сложи националния интерес пред тяснопартийния.

"Нашите симпатизанти и членове не са ни пратили тук, за да се крием по кулоарите. Неявяването на работа в момент kа растящи цени не е решаване на проблема, а абдикация от отговорност", каза още лидерът на "Воля".

Марешки обяви и че той и колежката му Кръстина Таскова са се отказали от депутатските си имунитети. Миналата седмица главният прокурор им ги поиска заради разследване за изнудване.

Веселин Марешки за пореден път нападна и вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов и настоя за оставката им. Като този път метафорично дори размаха и пластмасов кокал.

Според публикация във "Флагман" от миналата седмица Марешки е успял да внесе в Народното събрание бедрена кост от говедо, като имал намерение на следващия ден да размаха кокала от трибуната на парламента, докато чете декларация срещу правителството. Още същата вечер обаче кокалът е бил намерен и изнесен от пленарната зала. Затова днес Марешки размаха бял пластмасов кокал.

"Не съм бил бесен, че са ми го откраднали. Вмирисаният кокал, за който знаеха само двамата вицепремиери и техните партии - НФСБ и ВМРО, вижте как го намирам. Ние се чудим къде се скриха двамата вицепремиери - да гризкат кокала на властта и да не оставят нищо за българския народ", отсече Веселин Марешки.

Коментари Напиши коментар

32

анонимен

преди 1 година

NA TOZI NE MU E MIASTOTO TAM

31

cky2kbg

преди 1 година

За пореден път се подигра с избитателите си и най-вече с всички в държавата.
Следващия път пак да го изберете заради евтиния му бензин менте и някой друг “аспирин” на Софарма

30

чарли

преди 1 година

Сладка е властта,втори шанс няма да има.