Снимка: Прокуратура
fallback

Строеж без документи е открит по време на проверка, възложена от Върховна административна прокуратура (ВАП) в района на ловно стопанство "Искър" в Пасарел, съобщиха от държавното обвинение.

По време на възложена от ВАП Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) са открили строеж на два етажа, за който не са представени документи.

Във ВАП е образувана преписка по повод публикация в медиите от 4 август.

В статията са изложени обстоятелства за това, че дружество работи по съвместен договор с ловно стопанство "Искър" на територията, под обхвата на Югозападно държавно предприятие (ЮЗДП ДП) към Министерството на земеделието, храните и горите, като в тази връзка се извършва строителство на хотелски комплекс върху държавна гора.

По време на проверката на място, извършена от МЗХГ, е било установено, че има наличие на "груб строеж", с изпълнен покрив, стоманобетонова монолитна конструкция на два етажа в най-високата си част.

В хода на проверката от дружеството не са предоставени документи, относими към констатирания строеж, допълват от Прокуратурата.

Във ВАП е постъпил и доклад от проверка, извършена от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), който също сочи на липса на документи за строежа, както и на данни за одобрени инвестиционни проекти и издадено разрешение за строеж в поземлен имот в Пасарел, район "Панчарево".

ДНСК е сезирала кмета на район „Панчарево“ да извърши подробна проверка по ЗУТ и съобразно резултатите да се предприемат съответните действия по реда на ЗУТ.

От страна на ВАП ще се изиска цялата информация за резултатите от дейността на контролните органи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Кметът на район Панчарево с широко затворени очи за сроежа Станишев който му е под носа на брега на езерото точно срещу администрацията му.Та ще извърши проверка което е чаааааак ...в Пасарел.

12

Анонимен

преди 3 години

ВНИМАНИЕ ВНИМАНИЕ!!!!!!Я да видят колко строежа има около язовир Искър и в момента се строй на макс ,ало пририватурата ще се самозера ли.

11

Анонимен

преди 3 години

До ВъзмутенДа, ама зад протестиращите са тези дето са ги сътворили тези дивоотии. 2013-та усвоиха парите за ремонт на осветлението на тунел Топли дол на магистрала Хемус. Една крушка не е сменена!!! Върна се отново ББ и започна да преправя грешно проектирания тунел. Сам си подаде 2-ра оставка заради съмнения относно представителността. При служебното на Радев падна платеното, но неремонтираното при Орешарски осветление и уби жена. радев: Бойко виновен??!! Доста гнусно от обединителя на нацията.

fallback