Снимка: БГНЕС

Мъж, разпространявал опасна спиртна напитка, довела до смъртта на четирима мъже в Якоруда, е получил осъдителна присъда, съобщиха от Окръжна прокуратура - Благоевград. Подсъдимият Тайфи Мекльов е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Благоевград за престъпление по чл. 350, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Той е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че през декември 2015 година в Якоруда, през непродължителни периоди от време, е пускал в обръщение спиртни питиета, в които попаднали опасни за здравето вещества - метилов алкохол. На други осем лица, консумирали от разпространената от подсъдимия спиртна напитка, били причинени различни по степен телесни повреди. Пострадалите имали оплаквания от главоболие, болки, гадене, повишено кръвно налягане, притъмняване пред очите, смущение в зрението, както и изпадане в състояние на кома.

Съдът е признал Мекльов за виновен за престъпление, извършено от него по непредпазливост и му е наложил наказание "лишаване от свобода" за срок от пет години при първоначален общ режим на изтърпяване. Той е осъден да заплати обезщетение за претърпени неимуществени вреди на шестнадесет ищци. Сумата е в общ размер от 1 190 000 лева, ведно със законната лихва върху нея до окончателното й плащане.

Съдът го е оправдал за смъртта на други двама мъже, консумирали спиртното питие, съдържащо метилов алкохол. Единият го закупил в лавка в Якоруда, а другият го придобил по неустановен начин, посочват от прокуратурата в Благоевград. От там допълват, че присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийски апелативен съд. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase