11

Анонимен

преди 3 години

6-*** пияници по-малко.И без това са много в БГ-то.

10

Анонимен

преди 3 години

В зависимост от материала и качеството на ферментация, първите 20 до 50 милилитра кондензат на всеки 20 литра материал се хвърлят заради високото съдържание на метилов алкохо. Тоест, на казан 200 литра се хвърлят първия половин - един литър поне. Не става дори и за мазане, понеже метиловия алкохол е вреден дори и през кожата.

9

Абсолютен факт

преди 3 години

До АнонимеНМетиловия алкохол тече преди етиловия!Защото температурата му на кипене е по-ниска.Основно правило е първите 1-2 литра от преварката(задължителна!) да се отделят-в тях е метила.А когато градуса падне под 40-останалото се отделя за последваща преварка,защото там са високомолекулните алкохоли и алдехиди,от които яко цепи глава.

8

Абсолютен факт

преди 3 години

Нито един човек не е умрял директно от пиене на домашен алкохол сварен от плодове и захар в казан.Виж от системна употреба има много,ясно защо.Фаталните случаи се получават при пиене на "гаражен" алкохол-менте,тоест промишлен спирт(съдържащ метанол) разреден с вода.Иначе за да се направи качествена домашна ракия се иска майсторлък.В интерес на истината,моята е средна работа,нищо особено.Не цепи глава,ама с това се изчерпват качествата и...

7

Гурковско магаре

преди 3 години

Да..и аз знам една пиянка дето ослепя.Бог да го прости де.Ей тук на нелегалния казан на един полицай дето върти далавери с ракии.Бухаше направо от чучура,абе катилска му работа.От хубав живот де.

6

АнонимеН

преди 3 години

ПРИ НАТРАВЯНЕ С МЕТИЛ ТРЯБВА ВЕДНАГА СЛЕД ТОВА ДА СЕ ПИЕ ДЖОНИ УОКЪР ДЖОНИ УОКЪР СЪДЪРЖА ЕТИЛОВ АЛКОХОЛ КОЙТО ИЗМЕСТВА МЕТИЛА В КРЪВТА И ВИ ОПРАВЯ!

5

АнонимеН

преди 3 години

ОТ МЕТИЛА СЕ ОСЛЕПЯВА!!!-----ПОДКРЕПЯМ КОМЕНТАРИТЕ ПРЕДИ МЕН, ЧЕ ДА ПРАВИШ РАКИЯ Е ИЗКУСТВОДО ЕДИН МОМЕНТ ТЕЧЕ РАКИЯ ПОСЛЕ ТЕЧЕ МЕТИЛ

4

Анонимен

преди 3 години

Абе да правиш ракия си трябва акъл. но много *** народ. абе прочетете бе.

3

Анонимен

преди 3 години

Този го хванаха след като 5-тия пореден 30 годишен мъж ослепя и почина от естествена смърт в рамките на 2-3 дни от това населено място.Та чак тогава им светна лампичката,че може би има нещо нередно.

2

Ин то дъ Трап

преди 3 години

Доносника на ДСКирил Рашков цар Киро,изтрови хиляди с менте,но той е богоизбран!!

1

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 3 години

по времето на соца имаше смъртно наказание за убийци