Снимка: БГНЕС
fallback

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) Росен Желязков да започне незабавна проверка на концесионирането на пристанищен терминал "Росенец“, съобщиха от прокуратурата.

Преписката е образувана на основание чл.145 ал.1  Закона за съдебната власт (ЗСВ).

Oще по темата

В най-кратък срок МТИТС следва да предостави на ВАП концесионния договор за пристанищния терминал, административната преписка по сключването на договора, инвестиционната програма, която следва да е неразделна част от договора съгласно т.5.2. от решение на Министерски съвет № 172/22.03.2011 г. за определяне на концесионер.

Както и информация за предварителни съгласувания и одобрения съгласно т. 10.2.5. от решението на МС и информация за извършван от страна на МТИТС контрол по изпълнение на концесионния договор.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов обяви на брифинг, че НСО е изпратила писма до Морската администрация и до МВР с искане да се ограничи достъпа по вода и суша до района на парк "Росенец". Борисов допълни, че ако искането се изпълни ще излезе, че правителството брани имота на Ахмед Доган.

Брегът около парка и акваторията са държавна собственост, разясни вицепремиерът Красимир Каракачанов. Заради скандала шефът на НСО подаде оставка.

Проверката на ВАП продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Некъф

преди 3 години

Подвеждаща статия целяща да заблуди хората, че едва ли не ще се разследва доган и заграбването на плажа.

25

Иван

преди 3 години

много забвано как се трият избирателно коментарите....

24

?!

преди 3 години

Има ли нещо нормално в нашата държава?

fallback