Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Президентският секретар Пламен Узунов е с повдигнато обвинение, съобщи защитата му. Той бе арестуван вчера по разследването за търговия с влияние.

Oще по темата
Същевременно президентският съветник Илия Милушев, който също беше арестуван вчера, беше доведен във военната прокуратура.

Очаква се да му бъде повдигнато обвинение, каза адвокатът му Атанаска Каракашева, цитирана от БТА.

Тя обясни, че в искането за отнемане на допуска до класифицирана информация било записано, че това става заради дейност против националната сигурност и ненадежност, заради факти и обстоятелства, които биха дали възможнст за изнудване на лицето.

На влизане, след като беше доведен от 3-то районно, Милушев каза само, че се чувства добре.

Съпругата му Жени Милушева обясни, че преди няколко дни в дома им е имало обиск. Тя смята, че това било "съшита с бели конци история", а целта била да се дискредитира президентът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 3 години

А на бокича колко съветника арестуваха?

23

Анонимен

преди 3 години

За каква търговия с влияние приказват като същевременно не от тази институция е произлязло решението за туй назначение на посланик,че още по реда за избор на кандидата са взети решения от другите институции по определен ред и нива за допуск на кандидата и решения за допуска му до следващите институции за представяне и решения на конкурсни начала по темите зададени,че тези решения на изпитни комисии са предоставени за подпис с резолюция по реда на институциите и как последна преди обнародване

22

Sichtpunkt

преди 3 години

Ако в правителството има само мафиоти, тогава и само тогава думите на Президента може да се тълкуват по този начин.Президента не му е работа да определя къде, какви и колко мутри/мафиози има! Никъде в конституцията не му е вменено това задължение!Суверена гласува доверие на определени партии и само той има право да ги отзове!Работата на президента е не да разединява, а да обединява.

fallback