Снимка: Dnes.bg
fallback

70-годишният Хасан Х., който по време на задължителната карантина по предписание на РЗИ в Търговище отишъл да си купи цигари от магазин в Омуртаг, беше осъден от Районния съд в Омуртаг за нарушението.

Той получи наказание "пробация" с две пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи два пъти седмично с пробационен служител за 6 месеца, както и задължителни пробационни срещи за една година с пробационен служител.

Състав на Районния съд в Омуртаг одобрил споразумението между подсъдимия и Териториалното отделение към Районната прокуратура в Търговище, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

70-годишният мъж трябва да заплати и глоба от 5000 лева и да положи 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на една година.

Хасан Х. се завърнал от Германия на 24 март. По предписание на РЗИ в Търговище възрастният мъж трябвало да прекара задължителната карантина от 14 дни на адрес в Омуртаг. На 1 април служители на реда установили, че той не е на адреса, с което осъществил състава на престъплението по член 355, ал. 2 от НК.

Одобреното с определение на Районния съд в Омуртаг споразумение е окончателно и е със сила на присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Ядосан

преди 3 години

Жалко за този народ! Убийците по пътищата колко народ избиха и осакатиха! Колко от тях лежаха в затвора! Вие сте тръгнали да плюете един човек, който отишъл до магазина! Не вярвам да се е прегръщал или целувал със всеки срещнат! А ако няма близки кой да му напазарува да стои гладен ли! Имайте милост! Всяко правило си има изкючение! Бъдете хора!

51

Спрете се

преди 3 години

Заразата е в главите ви!!!!

50

Анонимен

преди 3 години

Хак му е

fallback