Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Главният прокурор Иван Гешев предлага наказанието за причиняване на смърт на пътя след употреба на наркотици и на алкохол над 2 промила да е затвор от 15 до 20 години или доживотен затвор и конфискация на моторното превозно средство, с което е извършено пътно-транспортното произшествие.

Oще по темата

Предложението си обвинител номер едно е изпратил до премиера, председателя на Парламента и председателите на всички парламентарни групи, съобщи днес говорителят му Сийка Милева.

То предвижда до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор за умишлено причиняване на смърт на пътя и при липса на необходимата правоспособност, както и при превишаване на разрешената скорост на движение с повече от 50 км/ч.

Предложенията на главния прокурор предвиждат и отнемане на моторното превозно средство във всеки случай на управление на над 1,2 промила алкохол или след употреба на наркотични вещества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 3 години

хипот.ако дупетат,бъде хванат дрогир.ко праим а.Такива калпави изказван.от прокото,са несъвмвстими в,циливилизования свят.Предл.да го пратят в,Мексико,до 1 час нема да е ж...

76

Анонимен

преди 3 години

Алоо-"4 километър-спите ли!?

75

Анонимен

преди 3 години

Държавата трябва да контролира и от там да дисциплинира, няма друг начин, а полицията, службите и прокуратурата не си вършат добре работата, само харчат държавни пари.

fallback