Снимка: БГНЕС
fallback

Софийски градски съд остави без уважение жалбата на Десислава Николова срещу наложена спрямо нея парична гаранция от 100 000 лева.

Николова е майка на 22-годишния Кристиан Николов, който на Великден предизвика катастрофа при която загина журналиста Милен Цветков. За майката обвинението е, че е предоставила автомобил на дрогирания си син.

От съда уточняват, че в жалбата си Николова настоява гаранцията ѝ да бъде намалена, защото размерът не бил съобразен със здравословното и имущественото ѝ състояние, възрастта, професията, както и това, че сама се грижи за трите си деца, племенниците и родителите си, съобщава БГНЕС.

Oще по темата
След като обсъди данните по делото, съдът прецени, че жалбата е неоснователна и при взимането на гаранцията са съобразени всички законови изисквания. Съдът приема, че размерът на гаранцията е в съответствие с високата степен на обществена опасност на деянието, в което е обвинена Николова.

По делото не са налице данни за влошеното ѝ здравословно състояние. В жалбата си тя също не посочва доказателства за това. При задържането ѝ за 24 часа от полицията дори е отказала да ѝ бъде извършен медицински преглед.

Съдът не приема за основателен и довода, че Николова трябва да се грижи за трите си деца, тъй като те са пълнолетни и тя не им дължи издръжка. По делото няма данни, който да подкрепят и твърденията ѝ, че тя плаща частните училища и детски градини на четиримата си племенници, както ѝ че се грижи за родителите си.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Кьормеков

преди 3 години

Самозабравилата се новобогаташка,която мисли,че с дебели връзки и дебели пачки ще успее като при първото птп,горчиво се лъже.Тя отлично знае,че отглежда един разюздан наркоман,по късно убиец на М. Цветков,но се прави на луда.Мисля,че гл. прокурор г-н Гешев,ще назначи правилният разследващ прокурор,който ще изчисти позацапаното доверие от страна на хората към правораздавателните ни институции.Убил човек,погълнал коктейл от наркотици,този из..д трябва да посети за поне петнадесет лета цент.затвор.

40

Ами

преди 3 години

Фирма или частно лице ако прави изкоп е длъжен да го обезопаси - огради, предупредителни знаци и прочие. Ако някой пострада от падане в необезопасен изкоп също отива на съд тоя, който е копал. Може да не го знаете но законът е така.Джипът също не е бил обезопасен - вкъщи, вместо на служебния паркинг и ключовете на място, достъпно за келeши.Обикновено са условни присъдите по тия дела но сега мaминка ще разгледа отвътре Сливенския затвор. Тъкмо е близко до Карнобат да й идват на свиждане.

39

Ами

преди 3 години

Това е непредумишлена небрежност довела по непредпазливост до смърт чрез катастрофа.Ел.техник вкарва ток на строеж да работят строителни машини обаче забравя открит кабел под напрежение и си тръгва от строежа. После идва някой хваща кабела и умира от тока. Ел.техника отива на съд задължително в този случай. Обикновено е условна присъдата но ако не му е за пръв път лежи в затвора. Това всички строители го знаят.Случаят със служебния джип е същият.

fallback