Снимка: Pixabay
fallback

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу непълнолетния ученик от Пловдив, който от януари до юни 2019 г., с цел създаване на смут и страх в населението, изготвил и държал в две тавански помещения в жилищния си блок огромен обем самоделни взривни устройства и пиротехнически изделия. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

Oще по темата

На 5 юни 2019 г. при проведени действия по разследването бяха намерени и иззети тръбна бомба, задействаща се по електрически способ, взривно устройство, съдържащо 1,85 кг взривно вещество, пирони и късове ламарина, поставени в обвита с опаковачно тиксо бяла пластмасова саксия, както и 14,5 кг. самоделна взривна смес в пластмасови бутилки за минерална вода. Намерени са и голям брой пиротехнически устройства с различен обем - в поцинкована тръба, в цилиндричен пластмасов контейнер, в химикалка, в картонени тела, както и 2,255 кг самоделно изготвена пиротехническа смес.

Експерт: Момчето от Пловдив не е единственото вербувано у нас

Разследването е установило, че през януари 2019 г. тогавашният деветокласник започнал да се интересува от идеологията на Ислямска държава. Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

"Сън в лятна нощ" на Гешев се нарича това безумство. Момчето е умно и се е занимавало с природонаучни науки. Познавам го. Не се оставяйте някакви набедени ушеви "прокурори" да си приписват несъществуващи терористични актове. НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ ВЪВЛИЧАТ В СТРУЯТА НА ОТКАЧЕНИ ПРОКУРОРИ ЗА ДА ТРУПАТ ТОЧКИ В УСЛУГА НА МАФИЯТА.

9

Митко 19см

преди 4 години

...няма в българския език---Уелкъм ту днес.бг

8

Рукола

преди 4 години

Ако някой се интересува от ислямска държава, ето основновното в резюме: бг оръжейни заводи изнасят "продукция" през пристанище Бургас, финансирането е непряко през Саудитска Арабия.

fallback