Проф. Стив Ханке. Снимка: БГНЕС
fallback

Прокуратурата се самосезира след изнесените от проф. Стив Ханке твърдения за корупция "по високите етажи на властта".

Според държавното обвинение, в думите на Ханке се съдържали данни за наличие на документи, сочещи за евентуално корупционно престъпление.

От пресцентъра на институцията уточняват, че това е част от интервю на професора, в което той казва, че е предоставил доказателства за корупция на президента (1997-2002) Петър Стоянов.

В интервюто, според прокуратурата, Ханке казва, че Стоянов се обадил на тогавашния премиер Иван Костов и разбрал, че му казал: "професор Ханке те е хванал в крачка".

В хода на проверката ще бъдат снети обяснения от проф. Стив Ханке с цел конкретизиране на изложените твърдения в интервюто. Ще се преценява наличието на достатъчно данни за образуване на наказателно производство за корупционни престъпления.

От проф. Ханке ще бъде изискана и цялата налична документация, с която твърди, че разполага.

Обяснения ще бъдат снети и от всички посочени в интервюто на проф. Стив Ханке лица, посочват от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

да го дуате

преди 4 години

те написаха: той, Ханке, казва, че е предоставил доказателства за корупция на президента (1997-2002) Петър Стоянов? ? ? Какво? Документи? за Корупция на П Стоянов?тоя бъзльо дето озра СДС?Петър е играчът под прикритие, пръйгуникът на ПолитБюро на блеекапе

73

Анонимен

преди 4 години

Иван Костов е стрителят на съвременна България. Но като при Стамболов ще трябва да минат 100 г. за да се оцени направеното.

72

Анонимен

преди 4 години

банкрутите ги направиха западняците еевреитена борсатаи ни ограбихаи ни направиха евтина работна ръка роби

fallback