Васил Божков. Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Елена Динева - жената, с която живее на семейни начала Васил Божков, е задържана в късния следобед вчера, съобщи БНТ.

Динева е с повдигнати обвинения за участие в организираната престъпна група, ръководена от Божков.

Oще по темата

Днес в 15 ч. в Специализираният наказателен съд ще се гледа искане на Специализираната прокуратура за постоянен арест на Динева.

На Божков са повдигнати 11 обвинения. Първоначално му бяха повдигнати 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба. Впоследствие той се сдоби с още  обвинения - за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности.

Самият Васил Божков от началото на февруари се намира в Обединените арабски емирства, където беше задържан. Преди дни става известно, че той е бил освободен от тамошния арест. От руското разузнаване официално съобщиха, че нямат нищо общо с освобождаването на задържания по искане на България Божков.

Елена Динева е до Васил Божков от 25 години. Тя започва работа в пресцентъра му през 90-те години на миналия век и после се издига шеметно в бизнеса, става негов съдружник в много фирми.

През последните пет години тя е движела бизнеса на Божков в Швейцария и Великобритания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

бай Иван

преди 4 години

Заради тия бандити сме на това ниво като държава и народ.Омерзени от мафията и партиите,младото ни поколение се спаси от безвремието ,в което се намираме.

142

kirasirrav

преди 4 години

само се чудя, при положение че не е някаква кифла-еднодневка а е отдавна с него и движи неизвестно каква част от бизнеса защо още след като го притиснаха, тя не си измисли някоя екскурзия и оттам немедленно със първия полет още по-надалече и да се скатава някъде по островите ами се мота тука докато не се сетиха и за нея? тези неща умишлено ли се случиха и ако да, тогава кой/къде е причината?... въпроси, въпроси на които няма отговор...

141

ГОШ

преди 4 години

Българската прокуратура и следствие все повече се доближават до същите органи, действащи през 1923-25 г. Укрие се мъжът, арестуват съпругата и я пребият от бой и сетне без съд я вкарват в затвора. Сегашната прокуратура арестува жената на В.Божков, вкараха я в ареста и искат гаранция за пускането й на свобода 1,5 млн.лв. Сетне ще я вкарат в следствения арест и ще я накарат да плати 700 млн.лв на хората на И.Г. Иначе 8 месеци арест и дълги години затвор. Това А.Страшимиров нарича "бели нощи".

fallback