Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Конституционният съд образува дело по искане на главния прокурор Иван Гешев за даване на задължително тълкуване на разпоредбата на чл. 103 от Конституцията на Република България.

Oще по темата
Докладчик по делото е съдия Мариана Карагьозова-Финкова. Това съобщиха от Конституционния съд, часове след искането на главния прокурор Иван Гешев за тълкувателно дело относно имунитета на президента Румен Радев и до каква степен той е недосегаем.

От президентството лаконично коментираха,     че очакват развитие по образуваното дело.

Гешев поиска от КС тълкуване на текста от Конституцията за имунитета на президента и вицепрезидента.

Законосъобразно ли е те да бъдат проверявани и спрямо тях да се образува наказателно производство в случай, че след встъпването им в длъжност държавните органи разкрият или бъдат известени, че са налице признаци за извършено престъпление, пита Иван Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Другия с коня

преди 4 години

От записаните разговори с негови бивши колеги се разбира,че организира унищожаване на доказателства по разследване и създава организиран отпор на проверяващи следователи.Типично по Комунистически...Аморално и Престъпно поведение...Ако,Радев съм...виж там ахм ахм

92

yyyy

преди 4 години

гешев да си заминава на секундата, вече ни идва в повече, особено след днешното обгазяване на протестиращите.

91

123

преди 4 години

ей мутрите се оляхте бре, само трупате омраза докато накрая вълната ви помете, бре и смелчанци щом на единствения свестен човек посягате докъде сте изпаднали,ама затова повече кютек ще изядете и повече ще боли, ти да видиш и наглеци.

fallback