Снимка: БГНЕС
fallback

Апелативният съд остави в ареста бившия екоминистър Нено Димов, като потвърди мярката му  "задържане под стража", съобщава "Фокус".

Oще по темата
Той е обвинен в умишлена безстопанственост, а решението на съда е окончателно. То е взето и на база показанията на свидетели по случая.

Според настоящия състав на съда, последвалите влияния от престъплението, за което е обвинен Димов, са негативни и налагащи много тежки водни режими за гражданите на Перник.

На днешното заседание срещу Нено Димов бяха представени нови два тома доказателства по делото.

От обвинението заявиха, че ще поискат експертиза на каква цена "Стомана" и "Топлофикация" Перник са получавали вода. По предварителни данни двете предприятия са плащали по 13 стотинки на кубичен метър.

Според адвоката на Димов - Ина Лулчева, цялото обвинение срещу бившия екоминистър се базира на предположения, а заиграването с цената на водата е некоректно, защото тя не се определя от екоминистъра.

Самият Нено Димов заяви пред магистратите, че се е доверявал на експерти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

до 21

преди 4 години

И тебе не те знаем за какво се бориш, у нас има смяна на ляво с ляво правителство и обратното.

34

ПроСоТо

преди 4 години

а ако некой си мисли че лицето "Б.М.Борисоф" тук е "непричьом",да хвърли един поглед на Конституцията....Ето:-"Чл. 108. (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството и носи отговорност за нея. ".."НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕЯ"!!!!!!!..разбира се,за Банкянския хулиган това не важи..Той всъщност се изживява като шофер на бронирания джип..А дали е така?

33

ПроСоТо

преди 4 години

"Чл. 285. Длъжностно лице, което съзнателно допусне подчинено нему лице да извърши престъпление, свързано със службата или работата му, се наказва с наказанието, предвидено за извършеното престъпление."..Та:-"Длъжностно лице е така наречения "Б. Борисов"..Подчиненото му лице е въпросния задържан...Е,пита се в задачката:-За "така наречения" не важи ли чл.285?!..Гешеф?......Впрочем,знам отговора:-"Е па това не е кражба на кокошка бе!..Трай си докато не съм пратил горилите!"

fallback