Снимка: Pixabay

16 месецалишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от три години получи 28-годишната Джебрие Христова, която на 18 декември 2018 г. в гр. Кърджали умишлено е умъртвила новородена си рожба, веднага след раждането, съобщава  Районна прокуратура - Кърджали.

Още по темата

Джебрие Христова имала пет деца, две от които се отглеждали в приемно семейство, а тя  се грижела за останалите три с помощта на близки. Бащата на децата й излежавал присъда в затвор. Тя забременяла от свой приятел, когото уведомила веднага след като разбрала за бременността. На близките си не съобщила, че чака дете.

Майката, изхвърлила бебето си в Арда: Съжалявам!

На 18.12.2018 г., след като оставила децата си на училище, тя почувствала болки, легнала между два паркирани леки автомобила, където  родила бебето. Детето проплакало. Майката с ръце скъсала пъпната връв на момченцето. По-късно тя решила да го изхвърли във водите на река Арда, защото се страхувала, че близките й ще разберат, че детето е от друг мъж. Завила бебето в зимно яке, занесла го до брега на Арда и го пуснала в реката. Детето проплакало и след малко потънало във водата.

Когато се прибрала в дома си Д.Х. се почувствала зле, което наложило лекарска намеса и бил подаден сигнал в полицията. Присъдата на Районен съд – Кърджали е влязла в сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase