Снимка: архив "Булфото"

Майката на бебето, открито в източеното днес Водно огледало, е под полицейска охрана в кърджалийската болница. Това стана ясно от официално изявление на пресцентъра на МВР в Кърджали.

Още по темата

Жената е задържана с полицейска заповед за 24 часа. Тя е на 27 години, многодетна е, и досега не е попадала в полезрението на полицията.

Сигнал, че млада жена е потърсила помощ след раждане е получен в районното управление на полицията от медици във вторник следобед.

Те съобщили, че в болницата е постъпила 27-годишна родилка, но без бебе. Незабавно са организирани полицаи, които започнали издирването на новороденото.

Направени са претърсвания в района на Водното огледало, където по-рано през деня е била забелязана 27-годишната жена. Наложило се е в сряда сутрин, към 8:30 часа, да бъде източено Водното огледало. След няколко часово претърсване по коритото на река Арда трупът е открит в района на квартал "Възрожденци".

Тялото е транспортирано за аутопсия в Съдебна медицина на кърджалийската болница, за да се изяснят какви са причините за смъртта.

Образувано е досъдебно производство под наблюдението на районна прокуратура и работата по случая продължава за изясняване на всички обстоятелства около това дали става въпрос за престъпление или инцидент.

Предстои родилката да бъде разпитана пред съдия. Според медици тя е в добро състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase