Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Няма да има ръчно преброяване на бюлетините за втория тур от изборите за кмет на София, реши Административният съд в София град.

Решението е по повод искането за обжалване на изборните резултати, подадено от щаба на Мая Манолова.

Oще по темата

На 11 ноември Мая Манолова внесе 14 тома доказателства за манипулиране на изборните резултати, като посочи близо 900 протокола и изборни книжа с установени закононарушения и други факти, компрометиращи вота.

Следващото съдебно заседание ще се проведе на 2 декември, съобщи  DarikNews.bg.

Според данните на ЦИК на втория тур на местния вот в София 45,13% от отишлите до урните са пуснали бюлетина за Манолова, а 49,98% за съперничката й от ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Манолова и инициативният комитет, който е издигна за кандидат за столичен градоначалник, обявиха веднага след втория тур, че имат доказателства за груби нарушения на изборните правила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Защо

преди 4 години

ПОСТАВЕНИ ГАДОВЕ.

39

Хаххахха

преди 4 години

Отрязаха Манолова, няма да се броят ръчно бюлетини .. Казали и - Не е полезно да се ръчкаа с клечка в купа с ла * ... хм бюлетини , че не се знае как ще се разсмърдии . Ще излязат много невалидни , ще има мъртви души дали гласа си за тоя или оня ... ще има преправени и "объркани" бюлетини ... все неприятни неща . По добре да не се пипат чувалите .

38

Анонимен

преди 4 години

Пчелата мая отече. Нищо, русо гладно нема, се някой господин ще я вземе да му мие чиниите.

fallback