Будимир Куйович. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Шефът на Софийския затвор Десислав Трайков съобщи, че напуска поста.

"С днешна дата съм депозирал заявление до министъра на правосъдието да ме освободи от длъжност", каза той, цитиран от Дарик.

Oще по темата

Трайков се оплака, че лидерът на АБВ Румен Петков, който е бивш вътрешен министър е опетнил името му, а това не било характерно поведение за политик от подобен ранг.

Преди няколко дни излежаващият присъда за наркоразпространение черногорец Будимир Куйович бе хванат на магистралата с фалшива шофьорска книжка - в деня, в който е излязъл в отпуск от ткритото затворническо общежитие в Казичене.

Според Румен Петков това показва сериозен проблем с правилата в затворите и възможностите, които осъдените получават за трудолюбието си.

Пред Нова тв преди ден Петков нарече Десислав Трайков "Архимед на затворническия труд".

"Пресметнал е, че Будимир Куйович има 2500 изработени дни. Това означава, че за 10-те години, които е излежал, е ползвал около 1500 почивни. Освен това, Трайков има невероятно усещане за доброта. Той казва: Куйович многократно е награждаван за трудовата си дейност", каза Петков.

Според него това говорене на Трайков за Куйович е "грубо погазване на усещането за справедливост, и то с участието на държавата". Според него премиерът би трябвало да уволни Трайков още днес.

"Нито аз съм сменял режима от строг на общ, нито аз съм го направил общежитие от отворен тип", защити се обаче  Трайков.

"Нямам идея какво се е случило в порядъка на 10-15 години назад. Но аз се почувствах лично засегнат, семейството ми също, заяви още шефът на Софийския затвор.

"Бих поканил г-н Петков на теритоята на затвора. И да преценим обстоятелства, каза още Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Маквикар

преди 4 години

Пускат го бушон за наркосделка , не е сготвен още в началото! А сега кой му взе парите- руснаците , турците или двете страни на партия? Още по- интересно- кой му даде 200 милиона

15

Маквикар

преди 4 години

А да спомене някой , че е излязъл от Казичене за наркосделка /за наркосделка от затвора и че на турската граница са му взели едни 200 милиона капаро за Белия прашец? Но по чудо се измъква и го прибират, за да го пазят? Сделка с руснаци , които искат капаро за 200 милиона преди доставката?! Парата в багажника - догоре

14

ха-ха-ха-ха

преди 4 години

Хвърлил оставка?Вие вярвате ли си?Лично боко му е наредил,и сега се прави на ощипана мома!!!

fallback