Снимка: БулФото
fallback

Вероятно експерти от Район "Слатина" в София отново ще посетят жилището на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгивев, за да инспектират навесите на терасите в имота. Това каза  пред bTV кметът на района Наталия Стоянова.

Припомняме, че районната администрация вече излезе със заключение, че пристройките трябва да бъдат съборени, но то беше обезсилено от началника на столичния строителен контрол арх. Влади Калинов. Заради това му решение вчера оставката му беше поискана и получена от кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Oще по темата

Наталия Стоянова призна, че заповедта на Калинов е била неочаквана и си я обяснява с "грешен прочит на закона".

"Оставката е личен акт, за нея обяснение би могъл да даде този, който я е подал. нас ни интересува преписката да бъде доведена до своя законен край", коментира тя напускането на Калинов.

По думите й в случая няма как да се говори за допустимост, тъй като покривите на шефа на КОНПИ са с метър над допустимата кота.

На въпрос дали е имало натиск върху нея, тя отговори отрицателно.

"Не е имало нещо по-особено, това е незаконен строеж - такива има навсякъде в страната", категорична беше Стоянова.

Пламен Георгиев пък бил оказал пълно съдействие на проверяващите.

"Сега новата проверка ще включва както анализ на вече събраните документи, така и вероятно допълнителна инспекция, тъй като, например, е възможно собственикът сам да е съборил навесите", обясни Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Опорна точка?

преди 4 години

До Хахахааааа: На теб както изглежда опорната ти точка е че всичко се обяснява със субсидиите. Няма лошо, но не звучи убедително..

28

Анонимен

преди 4 години

А защо непроверят къде, за какви пари и колко години учат туй онуй щеркулятите и синаторятите на ЕЛИТ-ГЕРБ-БГ.Ако идно дитие силно контрастира в положителни измерения от имента посочени в акта му за раждане следва че био-мъжка клетка е прелетяла оградата на съседа, което лесно ще се докаже с резултатите от училище на съседа и на бащата от акта.Ако активистите небеа толкова мудни а беа изградили по още една тераса с покриви около сегашното положение щеа да им бутнат само външната опаковка, майна

27

Анонимен

преди 4 години

Какво има да проверяват всички са чисти само вдигат пушилка,няма нито един наказан!

fallback