Ральо Ралев. Снимка: Булфото, архив

Бизнесменът Здравко Ангелов, който обвини кмета на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев в искане на подкуп, каза че такова поведение не е виждал. 

Още по темата
"Ти ли си най-умният в махалата", ми каза кметът, когато ме прие за първи път. Не съм виждал такова поведение. Арогантно, безобразно. Прекъсваше ме през цялото време. Каза, че е безсмислено да съм се консултирал с архитектите, защото кметството го управлява той. Къде бил той в цялата схема? Облегна се на столчето и отново с няколко жеста ми намекна, че "кметството е негово", оплака се Здраво Ангелов пред Нова тв.

Ралев беше арестуван на 30-ти май, заедно със свой участник – пловдивски проектант. Кметът беше обвинен, че е поискал 60 000 лв., за даде разрешителното за строеж.

"След като бяхме отстранили всички пропуски в проекта, отидох до общината да видя какво се случва с разрешителното за строеж. Поведението на служителите беше различно – предните пъти бяха усмихнати, а изведнъж –неузнаваеми. Тогава разбрах от познат, че кметът с бесен скандал е прибрал проекта в своя кабинет без обяснение", добави Ангелов.

Той обясни, че това е първата сграда, която иска да строи в район "Северен“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase