Архив: Булфото

Специализирания наказателен съд в София остави в ареста кмета на пловдивския район "Северен” Ральо Ралев, предаде bTV.

Мотивите са, че има данни за обосновано предположение за съпричастност към престъплението, съдържащи се основно в показанията на разпитани свидетели.

Вчера зам.-главният прокурор Иван Гешев обяви, че Ральо Ралев е поискал подкуп от 60 хил. лв. от строителен предприемач.

Още по темата

Другият обвиняем, соченият от прокуратурата за помагач – Иван Делевски, излиза под парична гаранция в размер на 60 хил. лв. 

По-рано днес излезе информация, че вчера служители на КПКОМПИ и полицията са посетили мезонета, обитаван от арестувания Ралев. Бус на Криминалистичната лаборатория, няколко полицейски автомобила и служебни коли от София е имало снощи пред блока в Пловдив, където е разположен мезонета с площ 540 квадрата и терасата със същия размер.

Проверката е продължила няколко часа. Въпросното жилище се води собственост на фирма, която е инвеститор и на цялата сграда.

Кметът Ралев бе задържан по обвинение в корупция. Твърди се, че предприемачът, подал сигнала срещу Ралев, е собственик на малка строителна фирма с не повече от два приключени обекта. Проектът, за който той е търсел протекции и съдействие, е бил връщан неколкократно заради нарушения.

Днес следобев в спецсъда е внесено искане за постоянна мярка за Ральо Ралев и Иван Делевски. Очаква се исканията да бъдат разгледани до няколко часа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase