Снимка: BulFoto
fallback
Ще си тръгнем от Костенец, само когато случаят приключи. Това каза главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов, съобщават от пресцентъра на институцията. 
 
Думите му са по повод издирвания за две убийства 43-годишен Стоян Зайков, който вече седми ден се укрива от полицията. Той е заподозрян за смъртта на бившата си приятелка и за тази на свой съсед, който му е и братовчед. 
 
Ивайло Иванов призова да не се злоупотребява и да не се подават недоброжелателни сигнали, както и хората да не предприемат самостоятелни действия в случай, че забележат издирвания мъж. 
 
"Издирването на заподозрения продължава, но за съжаление към този момент нямаме резултат. Единственото положително, което можем да отбележим е, че хората започнаха да се активизират и да ни помагат. Полицията реагира сериозно и се проверява всеки един сигнал", подчертава той. 
Oще по темата
По думите му, двете убийства се различават по своята динамика и засега от МВР не могат да бъдат категорични, че извършителят им е един и същ.
 
"Единственото, което можем да кажем до момента със сигурност, е часът на смъртта - 14 май, вечерта. Използван е ловен патрон, 12 калибър, на този етап не можем да определим точно оръжието. Следи от взлом в къщата на втория убит не са намерени", категоричен е Иванов. 
 
Главният секретар разказа и за акцията от по-рано днес в село Очуша.
 
"Получихме сигнал, че заподозряното лице се укрива в една къща, колегите от СОБТ, отивайки там на място, преценявайки ситуацията, при влизане са използвали светлинната звукова граната, тя цели да дезориентира евентуалния извършител", поясни Иванов.
 
Основната цел на разследващите, казва Иванов, е да гарантира живота и здравето на гражданите и полицаите. Поради тази причина, полицията обмисляла всеки един ход и използвала само обучени служители. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

баба Цоцолана

преди 4 години

Драги ми смехурковци ,видяхте ли колко струва боколандия? всичко върви на самотек и нищо не може да спре да се търкаляме като снежни топки към гибелта си благодарение на разни некадърници от преди 89г дето тогава за нищо не ставаха,а сега решиха че могат държава да управляват!

75

Анонимен

преди 4 години

Главсекът на МВР: Ще си тръгнем от Костенец само при решен случай Ами хайде де цал месец ни продънихте ушите с тоя ваш случай! То тоя дето го търсите досега сигурно три пъти обиколи земята а вие още се бутате по храските в костенец.

74

Анонимен

преди 4 години

На него му е лесно.Нали той си спи при жената. Другите пък, предполагам взимат нещо като командировъчни или овертайм.Всичко точно значи.Да му мислят заподозреният и мирните граждани наоколо.

fallback