Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова напускат сливенския затвор и засега остават под домашен арест, реши Апелативният спецсъд, съобщава БТА.

Мотивите на съда са, че няма опасност да се укрият, не се изисква по-тежка репресия от домашен арест, двете имат забрана да напускат страната, силно занижен е рискът да извършат престъпление, и двете са с здравословен проблем.

Oще по темата
По-рано днес стана ясно, че Иванчева е сменила своя адвокат. Марин Марковски и неговият син са освободени, а защита й вече ще се води от Николай Хаджигенов.

Делото започна с половин час закъснение и бе отложено с 40 минути по искане на Иванчева и Петрова. По думите им те били в сливенския затвор и имали нужда от малко време да говорят със защитниците им.

Иванчева и Петрова бяха в сливенския затвор от 15 април, когато Иванчева получи 20 години, а Петрова - 15 години, за поискан, но невзет подкуп от бизнесмена Александър Ваклин. Третият осъден по аферата е Петко Дюлгеров, който беше осъден на 12 години. Съдията Иво Хинов нареди да бъдат задържани, защото може да се укрият.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Евала, бе съд!

преди 4 години

Айде, билетя и газ при Галеви в Ю.Африка! Не може да нямат още пари от рушветчета. Ибахти съдебната система в БГ-то, осъдени престъпници да се пускат в къщи!

32

ПроСоТо

преди 4 години

До Анонименха ха!..Майтап!..Та САМИЯТ "властимащ" Е Демонът!....А като гледам, още е тука,значи никой нищо не е изгонил..Напротив,погалил го е по кратунката с дежурното.."Конграчулейшон,Бориссофф!"..Впрочем,аз малко упростих нещата..ЦЯЛАТА гербопасмина е ДЕМОНИЗИРАНА,но за по-кратко и ясно споменах само "демон 1"..дано не съм засегнал апартаментчиците,поставяйки ги на второ място!..

31

Стратег

преди 4 години

До АнонименНа кой се надява герберският електорат - на Папарака да изгонел демонът от Бойко;))) Ем той, Бойко с демон и без демон си е една и съща Тиква;))) Екзорцизмът на катилите нема ви помогне. Много филми гледате по телевизията и бъркате реалностите.

fallback