Снимка: БТА

Хотелиерът Ветко Арабаджиев остава за постоянно в ареста, реши Специализираният наказателен съд.

Бизнесменът чу решението на магистратите по-малко от денонощие след като беше екстрадиран от Испания, съобщава БНР.

Още по темата

Арабаджиев е обвинен, че от 2013 година до миналия септември е ръководел организирана престъпна група, която укривала данъци чрез фиктивни фирми, регистрирани на имената на социално слаби.

Правел го заедно със съпругата си Маринела и още трима души. Парите от данъчните престъпления били вкарвани в официалния им бизнес, затова и хотелиерската фамилия има и обвинение за пране на пари.

След полунощ, под конвой: Испания ни върна Ветко Арабаджиев

Свидетели разказали на разследващите за схемата. Доказателства за нея имало и в откритите в къщата край Барселона, където Ветко и Маринела бяха открити в края на март - след 7-месечно издирване, телефони.

Това, както и дългото издирване, беше достатъчно за съда да заключи, че има данни Арабаджиев да е извършил престъпленията и че на свобода може да повлияе на свидетели и да се укрие.

От своя страна бизнесменът Ветко Арабаджиев заяви пред Специализирания наказателен съд, че не разбира в какво е обвинен.

Определението, което може да се обжалва, чуха лично синът и дъщерята на Арабаджиеви.

Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела бяха арестувани в началото на март в градчето Кабрера де Мар край Барселона. Месеци наред те бяха издирвани с европейска заповед за арест. В София беше задържан и синът им Вълчо.

Екстрадицията на Маринела Арабаджиева все още не е факт, тъй като испанският съд все още не е взел решение за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase