Снимка: архив "Булфото"
fallback

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховната касационна прокуратура да извърши проверка дали дейността на партия ДОСТ съответства с разпоредбите на Конституцията и Закона за политическите партии, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Oще по темата

Така трябва да се установи има ли наличие на предпоставките за изпращане на искане до Конституционния съд за обявяване на противоконституционност на политическата партия и дали има данни за подаване на иск до Софийски градски съд за разпускане на партията, пише БТА.

Причината за самосезирането на главния прокурор е съдържанието на публикувана декларация на партия ДОСТ от 26 март тази година, която е за организиране и провеждане на "Национална подписка с искане за законово признаване от страна на българската държава на статут на национално малцинство". Поводът са и публични изявления в тази насока на председателя на партията Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 5 години

Владимир Зидаров = Лютфи Местан. Интелигентен човек, ама с промит мозък, и много алчен. Г-н Цацаров, за измяна на Родината не се полагаше разстрел на място без обяснения?

74

иван

преди 5 години

До емир_кжМежду впрочем, ти всъщност си българин, пишещ от името на турчин, като мотивът ти е просто да спамиш. Айде нема нужда.

73

НС

преди 5 години

До емир_кжПрокуратурата и ДАНС ще проверят и теб!Оперативно интересен си и със сигурност ще бъдеш разследван.

fallback