Снимка: Булфото

От ВМРО ще внесат сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу партия ДОСТ заради антидържавна дейност. Това стана ясно от изявление на българския представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки.

Още по темата
Искането за признаване на каквото и да е малцинство на българска територия е недопустимо и противоконституционно, категоричен e Джамбазки.

Острата реакцията на войводите идва в отговор на декларация и последвало изказване на Лютви Местан, в което той поиска признаване на турско малцинство у нас. От ДОСТ даже обявиха, че ще стартират подписка в подкрепа на това тяхно искане.

"Аз съм мюсюлманин, но преди това съм етнически турчин, част от българското национално малцинство в България. Ако конституциите на Украйна, Чехия, Унгария, Румъния, Македония, Албания, на всички балкански държави и на всички европейски държави признават безспорния факт, че 2000 българи могат да бъдат национално малцинство, а българската конституция отказва да признае очевадния факт, че над 1 млн. турци не са национално малцинство, това означава, че тази конституция не е справедлива и трябва да бъде променена", каза по-рано днес лидерът на ДОСТ Лютви Местан пред bTV.

От ВМРО са категорични, че няма да допуснат "подобни антидържавни действия" и още днес ще поискат главния прокурор Сотир Цацаров да предприеме необходимите действия в защита на държавността, териториалната цялост и единството на българската нация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase