Снимка: архив, БулФото
fallback

Окръжната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителния акт срещу Северин Красимиров за убийството на 30-годишната Виктория Маринова - административен директор на ТВН. Това съобщиха Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор и Георги Георгиев, окръжен прокурор на Русе.

Oще по темата
Срещу Красимиров са повдигнати три обвинения - за блудство, за изнасилване и за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за пострадалата и с особена жестокост, предаде БТА.

По думите на Арнаудова случаят от 6 октомври миналата година разтърси България не само с жестокостта, с която бе извършено престъплението, но и с изключително неприятния факт на внушения, направени от определени кръгове срещу българските институции и държава.

"Внушения за това, че в България журналисти, които се борят срещу корупцията и извършват разследвания срещу корумпирани длъжностни лица, биват убивани. Този случай се оказа, че е чист криминален случай", заяви още Арнаудова.

Георгиев обясни, че се касае за криминално престъпление, извършено по сексуални подбуди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Totenkopf

преди 5 години

Не разбирам, защо още не е закаран до някой ров, да коленичи и куршум в тила.

14

Активист на БКП

преди 5 години

Това беше политическо убийство !Цяла България знае !!!

13

Анонимен

преди 5 години

А той не си ли е казал подбудите,че ще му ги внушават като чист криминален случай по делото с внесено обвинение с три подточки с обобщаваща за начин на извършване на убийство по особено жесток начин и мъчителен за пострадалата журналистка,което значи,че е разказал нещо как било,а не казал кой с какво го е подбудил за злодеянието.

fallback