Снимка: Окръжен съд Пазарджик
fallback

Окръжният съд в Пазарджик оспори дисциплинарното уволнение на работник от август миналата година затова, че във Facebook е публикувал негативен коментар за работодателите си. Според миннодобивното дружество с коментарите си в социалната мрежа той публично е уронил доброто име на дружеството. Съдът обаче определи, че дружеството трябва да заплати 14 300 лева обезщетение на работника и да поеме разноските по делото заради неправомерното му уволнение, предаде БНР.

Oще по темата

Работникът бил провокиран от посещение на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, пред който собствениците на миннодобивното дружество заявили, че средната работна заплата в предприятието е два пъти по-голяма от средната за страната. В социалните мрежи работникът коментирал, че тази сума идва от големите заплати на многото директори в дружеството.

В поста си работникът споменава и за огромните преми, които получавали началниците му. От ръководството на фирмата са преценили, че подчиненият им разпространява конфиденциална информация и уронва доброто име на фирмата.

Заповедта за дисциплинарното уволнение е от август миналата година. След като тя бе потвърдена от съда в Панагюрище и от районния съд, пазарджишкият окръжен съд реши, че уволнението е неправомерно. Фирмата ще трябва да изплати на работника си 14 300 лева, както и да поеме разноските по делото. Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Бончо

преди 5 години

До х : Защо да е клеветник бе , *** ? Аз знам за фирми ,кооперации и др. , които имат по 3-4 щатни заплатаджии с по 3-4 хил. лева заплати и по двама трима работника с по 500-600 лв. заплати и средната заплата се води примерно 2000 лв.Е, и , къде са основните пари -кой ги получава ? Пълна порнография -управляващите ни по този начин лъжат и за състоянието на заплащането в България.

27

Загрижен

преди 5 години

Вероятно не бил прав. преди 30 години сменихме системата и вече работим според нуждите си, а получаваме според възможностите си! (при соца беше точно обратно - най-можещите получаваха най-малко, лекари и учители получаваха по-малко от фаянсаджия)

26

анонимен

преди 5 години

в DE надписите на населените места са на арабски. германците бягат в америка, африка... законите са за новодошлите.

fallback