fallback

Общ преглед

В спецсъда тръгна делото срещу бившия народен представител от Добрич Живко Мартинов за изнудване. Прокуратурата твърди, че той искал от името на премиера 4 тона месни продукти - основно суджук, от местния бизнесмен Антон Проданов.

Oще по темата
Той от своя страна поиска да се конституира по делото като граждански ищец и предяви иск за близо 36 000 лева.

Пред журналисти Проданов обясни, че след акцията бизнесът му фалирал. А това станало чрез непрестанни проверки и ревизионни актове, като се използвал ресурсът на държавата.

Прокурорът по делото Петър Белчев обясни, че в рамките на разследването все пак не е проверявано дали четирите тона месо са стигнали до "високи хора", както пише в обвинителния акт. В същото време от разследването били отделени материали, от които са образувани други дела.

Адвокатът на Мартинов Христо Ботев обясни, че все още не е решил дали да настоява за разпит на премиера Бойко Борисов. По думите му не е ставало ясно и дали изобщо е произведен въпросният суджук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

бай ганю

преди 5 години

защо ли прокуратурата не се поинтересува дали е имало превишаване на пълномощия от последвали проверки за възможен натиск или отмъщение изпратени от бившия депутат институции?следете какви са му само детински и наивни оправданията на този наглец ненаяден

15

Боко Тиквуня

преди 5 години

Къде го най-големия Суджук- за една псевдо мутра питам ?

14

gio

преди 5 години

не за друго го съдят тоя, ами че е изял на Бойчето суджука.

fallback