Снимка: Булфото

МВР няма данни Стайко Стайков да е напускал страната, заяви вътрешният министър Младен Маринов.

"Младият мъж все още не е разпитван и версията за неговото отвличане не е потвърдена", съобщи още министър Маринов, цитиран от в. "24 часа".

Още по темата

"Стайков твърди, че не е в състояние, с което да дава данни на полицията, така че той е в медицинско заведение. В момента, в който това стане възможно, колегите ще разговарят с него, за да изясним всички факти и обстоятелства. МВР болница е достатъчно добре охранявано заведение. Настаненият там се охранява от ГД "Охрана", със сигурност няма по-сигурно място от МВР болница", уточни той.

Припомняме, че издирваният от Интерпол Стайко Стайков бе отвлечен, пребит и захвърлен край София преди няколко дни, след което бе приет в "Пирогов" и впоследствие преместен в МВР болница. 7-8 мъже с телосложение на охранители, предвождани от адвокат искаха да нахлуят в стаята на задържания Стайко Стайков и да го приберат вкъщи, тъй като бил в тежко състояние, но бяха спрени от полицаи и съдебни охранители.

Те не ги допуснаха до стаята на сина на Миню Стайков.

Самият Стайков старши е в ареста от септември по разследване на прокуратурата и ГДБОП за производство на нелегални цигари, пране на пари и данъчни престъпления.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase